ktorý je kontamináciou kyseliny mravčej a mravčanu sodného. Kyselina mravčia je čiastočne neutralizovaná mravčanom sodným, aby sa znížila korozivita prípravku. Obidve zložky sú starostlivo vybrané na základe ich individuálnych vlastností. Kyselina mravčia a mravčan sodný sú vyrábané firmou Eastman/Taminco v súlade s najvyššími akostnými štandardami.
Výhody použitia
Hlavné zložky
Kyselina mravčia, CAS No. 64-18-6
Mravčan sodný, CAS No. 141-53-7
Ošípané | % | kg/t KS |
Ciciaky | 0,6 - 1,0 | 6 - 10 |
Predvýkrm | 0,7 - 1,2 | 7 - 12 |
Výkrm | 0,7 - 1,2 | 7 - 12 |
Prasnice | 0,5 - 0,8 | 5 - 8 |
Hydina | ||
Brojlery | 0,3 - 0,8 | 3 - 8 |
Nosnice | 0,3 - 0,8 | 3 - 8 |
Morky | 0,4 - 0,8 | 4 - 8 |
Odporúčané dávkovanie v pitnej vode
Na okyslenie napájacej vody s maximálnym baktericidným účinkom je optimálne dávkovacie rozpätie 0,1 – 0,2% prípravku BIOFERM FA 1100L (tj. 1,0 – 2,0 l na 1000 l vody ). Na preventívnu a dlhodobú acidifikáciu k dosiahnutiu pH 4 napájacej vody je odporúčaná dávka 0,04- 0,05% (tj. 0,4 – 0,5 l na 1000 l vody). Pri praktickej aplikácii je vhodné pracovať s prípravkom riedeným vodou v pomere 1:10 až 1:20. Takto získaný roztok možno ľahko dávkovať obvykle 1%-ným dávkovacím zariadením do rozvodu napájacej vody, alebo priamo do nádrží. V závislosti na miestnych podmienkach, tvrdosti vody, alebo inej požadovanej výslednej acidite je vhodné stanoviť si vlastnú dávku praktickým pokusom.